ZF 24

Softbinator Technologies a încheiat anul 2022 cu un profit net de 5,8 mil. lei, în creştere cu 76% faţă de 2021. Veniturile consolidate au crescut cu 117%, la 38,6 mil. lei

Softbinator Technologies a încheiat anul 2022 cu un...

Autor: Tibi Oprea

22.02.2023, 20:50 220

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain şi marketing de produs), a raportat la nivel consolidat venituri din exploatare de 38,6 milioane de lei, o creştere cu 117% faţă de anul 2021 şi un profit net de 5,8 milioane de lei, plus 76%.

Rezultatele financiare la nivel consolidat din 2022 includ performanţele înregistrate de Softbinator Technologies, şes-pres-ohţ, WiseUp, Ixperi şi Digital Tailors, arată datele din raportul financiar anual preliminar publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Deschiderea biroului din SUA la jumătatea anului trecut, a început deja să dea roade, în 2022, peste 51% dintre clienţii noştri fiind din SUA, o piaţă în care vom continua să ne intensificăm eforturile pentru a atrage un număr şi mai mare de clienţi. Strategia noastră rămâne în continuare planificată la nivel consolidat şi vom continua să vizăm creşterea tuturor companiilor din grup, prin echipele multidisciplinare integrate, care deţin toate resursele necesare de a livra mai mult şi mai eficient pentru toţi clienţi existenţi şi potenţiali”, spune Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

La veniturile consolidate din exploatare, generate de grup în 2022, Softbinator Technologies a contribuit cu jumătate din această sumă, 21,5 milioane de lei, fiind urmată de şes-pres-ohţ cu 11,4 milioane de lei, WiseUp - 4,1 milioane de lei, Ixperi - 2,8 milioane de lei şi Digital Tailors - 1,2 milioane de lei.

Valoarea tranzacţiilor intra-grup s-a ridicat la 2,4 milioane de lei. La nivel de profitabilitate, toate companiile din grup au încheiat anul cu un rezultat net pozitiv. Digital Tailors şi şes-pres-ohţ au fost achiziţionate în 2022. Prin preluarea Digital Tailors, grupul şi-a consolidat zona de servicii prin adăugarea unei noi categorii – product marketing, în timp ce prin preluarea şe-spres-ohţ, Softbinator s-a extins la nivel regional şi şi-a consolidat capacitatea de livrare pentru clienţii internaţionali.

În ceea ce priveşte dezvoltarea grupului pe parcursul anului 2022, compania a deschis un punct de lucru în Silicon Valley, SUA, o mutare strategică având în vedere faptul că piaţa americană este principalul generator de clienţi pentru Softbinator. Prin urmare, la nivel individual, veniturile totale din exploatare aferente Softbinator Technologies au crescut cu 29%, ajungând la 21,5 milioane de lei în anul 2022, ca urmare a intensificării activităţii de dezvoltare de software la comandă.

Această componentă a contribuit cu 20,4 milioane de lei la cifra de afaceri netă corespunzătoare activităţii preponderente efectiv desfăşurate, o apreciere de 40% comparativ cu anul 2021. Această creştere a fost determinată de o serie de factori precum atragerea de noi clienţi, compania reuşind să includă nouă noi clienţi în portofoliu pe parcursul anului 2022, ajustarea tarifelor pentru contractele existente şi vânzarea de noi servicii cu tarife mai mari. La nivel de profit, în 2022, Softbinator Technologies a înregistrat un profit net de 3,3 milioane de lei, o creştere cu 24% faţă de 2021.

De asemenea, în 2022, compania a continuat să investească în proiecte educaţionale prin care să pregătească următoarele generaţii de programatori şi dezvoltator. Un astfel de proiect a fost oficializarea parteneriatului de peste 10 ani al companiei cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, prin inaugurarea unui laborator de informatică de ultimă generaţie. Parteneriatul este unul pe termen lung şi vizează organizarea de activităţi didactice şi nedidactice, comune şi individuale, prin sprijinirea studenţilor în dobândirea de cunoştinţe avansate în domeniul informaticii.

„În 2023, vizăm în continuare efectuarea de tranzacţii de M&A prin care să extindem gama de servicii şi produse oferite la nivel de grup. Le mulţumim tuturor colegilor, colaboratorilor, partenerilor şi acţionarilor pentru că au fost alături de noi în 2022 şi suntem încrezători că şi anul acesta vom fi implicaţi în proiecte inovatoare alături de clienţii noştri”, adaugă Daniel Ilinca.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de 81 de milioane de lei, după ce acţiunile CODE au urcat cu 18,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 616.400 de lei. În ultimul an, avansul este de 11,6%, pe un rulaj de 9,1 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO