ZF 24

Sorin Bozdog a iesit din actionariatul Scandia

12.06.2009, 13:45 200

Elga Comert, actionarul majoritar al Scandia Romana, liderul pietei conservelor din carne, a achizitionat in prima parte acestui an pachetul de actiuni de 5% detinut de Ioan Sorin Bozdog, cel care a ocupat pana in aprilie 2008 functia de director general adjunct al Scandia.

"In ceea ce priveste noua structura a actionariatului, Elga Comert este in continuare actionarul majoritar detinand in acest moment 80,69% din actiunile companiei, in timp ce Spot Industrial detine 15%, iar restul de 4,31% se afla in posesia altor persoane fizice", a declarat Robert Redeleanu, CEO al Scandia Romana.

Pana in aprilie anul trecut, conducerea executiva a producatorului de pateuri si conserve din carne din Sibiu a fost detinuta de Ioan Bozdog si Ioan Sorin Bozdog, tata si fiu, cei doi ocupand pozitiile de director general, respectiv director general adjunct.

In urma divergentelor avute de cei doi cu restul actionariatului asupra dezvoltarii Scandia, Ioan si Sorin Bozdog au renuntat la functiile detinute, insa pana in prima parte a acestui an Sorin Bozdog a continuat sa detina 5% din actiunile companiei cu afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Sorin Bozdog a declarat inca din momentul in care a parasit conducerea Scandia ca ia in considerare renuntarea la pachetul de actiuni detinut, dar nu a dorit sa ofere mai multe detalii pe aceasta tema. Potrivit reprezentantilor Scandia, negocierile dintre Elga Comert si Ioan Sorin Bozdog au inceput anul trecut. Valoarea acestei tranzactii nu a fost insa dezvaluita.

Potrivit datelor disponibile la Registrul Comertului, Elga Comert este filiala locala a companiei elvetiene cu activitati in industria alimentara Elga Suisse Alimentari. Sorin Bozdog nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informatii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO