ZF 24

Soros crede ca euro poate ajunge egal cu dolarul. Deprecierea euro, oportunitate de a face bani

28.02.2010, 12:44 49

Marile fonduri de investitii, inclusiv cel al miliardaruluiamerican George Soros, considera ca euro se va deprecia, probabil,in raport cu dolarul pana la paritate, in contextul unor atacuriagresive ale fondurilor de hedging impotriva monedei europene,potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Procedeele fondurilor care mizeaza pe deprecierea euro amintescde tranzactiile efectuate in perioada de varf a crizei financiaredin SUA, noteaza cotidianul american.

Marile pariuri pe declinul monedei comunitare ies la iveala lareuniunile organizate de liderii din industria de investitii. Intimpul unei cine exclusiviste din februarie, membri ai conduceriiunor fonduri ca Soros Fund Management sau SAC Capital Advisors auafirmat ca este foarte probabil ca euro sa se deprecieze pana laparitate cu dolarul, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Plasamentele impotriva euro arata ca marii investitori consideraca a aparut o oportunitate. Euro s-a depreciat pana la circa 1,35de dolari, de la 1,51 dolari in decembrie.

"Este o oportunitate de a face o gramada de bani", a declaratHans Hufschmid, administrator al fondului de hedging GlobeOpFinancial Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO