ZF 24

Stapanul tehnologiei din SUA

28.11.2008, 10:14 11

Un raport recent arata ca marile companii din Silicon Valley au avut contributii de cinci ori mai mari pentru Barack Obama decat pentru candidatul republican, scrie Mircea Sarbu in BUSINESS Magazin. O socoteala bazata pe numarul contributiilor ne conduce la o cifra si mai spectaculoasa: nu mai putin de 91% dintre companiile de tehnologie din Vale l-au sustinut pe Obama. Concluzia e limpede, acesta este presedintele pe care lumea IT americana l-a dorit, iar motivele nu sunt foarte greu de aflat.
Programul lui Obama aduce insa si o noutate absoluta: crearea unui post de Chief Technology Officer (CTO) la nivel federal, care va fi insarcinat cu dezvoltarea unei infrastructuri tehnologice demna de secolul 21, cu coordonarea sefilor pe probleme de informatii si tehnologie din diverse agentii federale precum si cu conceperea unor solutii inovative care sa ajute la rezolvarea unor probleme importante (printre care se vor afla, cu siguranta, si cele privind protectia mediului).

Cititi comentariul lui Mircea Sarbu pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO