ZF 24

Suspendarea majorarii de capital de la SIF Transilvania nu mai are temei legal

06.09.2007, 11:26 13

Tribunalul Brasov a admis ieri recursul facut de SIF Transilvania (SIF3) la decizia de suspendare a majorarii de capital derulata de societate si a dispus suspendarea respectivei majorari pana la pronuntarea instantei pe fondul cererii de anulare a majorarii de capital.

Tribunalul Brasov a respins pe 3 iulie cererea Cocor de anulare a majorarii de capital de la SIF Transilvania, astfel ca reprezentantii SIF considera ca nu mai exista temei legal pentru suspendarea executarii majorarii de capital.

Initial, instanta hotarase pe 27 iunie suspendarea majorarii de capital pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile, decizie la care SIF Transilvania a facut apel.

Actionarii SIF Transilvania au adoptat, la 27 aprilie, o hotarare privind majorarea capitalului social prin incorporarea profitului net de anul trecut si distribuirea de actiuni gratuite. Cocor Bucuresti, unul din actionarii SIF Transilvania a contestat majorarea de capital in justitie cerand anularea ei.

Actiunile gratuite emise in cadrul majorarii de capital au fost inregistrate la Depozitarul Central, dar sunt suspendate de la tranzactionare prin decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile in acest caz.

Actiunile SIF Transilvania au fost suspendate de la tranzactionare la inceputul sedintei, urmand sa reintre la ora 11:58. Ultimul pret al titlurilor SIF3 a fost ieri de 2,47 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO