ZF 24

Tariceanu: Prevederile contractului de privatizare Petrom vor fi modificate daca incalca normele UE (Update)

26.06.2007, 18:52 25

Guvernul va analiza prevederile contractului de privatizare a Petrom si le va modifica conform normelor comunitare, daca se constata ca acestea intra in contradictie cu legislatia UE, a declarat premierul Tariceanu, aratand totodata ca nu el este responsabil pentru acest contract, incheiat in 2004.
"Vom analiza punctul de vedere al Comisiei si vom lua masuri. Nu avem decat un singur lucru de facut, sa le punem in acord cu prevederile comunitare si sa modificam", a spus Tariceanu.
Premierul a precizat ca statul nu a folosit niciodata "actiunea de aur" detinuta la Petrom ca un instrument de blocaj in luarea deciziilor la nivelul companiei.
Comisia Europeana va demara, maine, procedura de incalcare a Tratatului de Aderare in cazul Romaniei, a informat, ieri, RFI Romania, citand surse apropiate CE si Guvernului roman, actiunea referindu-se la pastrarea de catre stat a "actiunii de aur" la Petrom, care asigura dreptul de veto in AGA.
Conform legislatiei europene, aceasta situatie incalca mai multe prevederi din din capitolul Piata interna, iar statul roman ar putea fi obligat la plata unei amenzi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO