ZF 24

The New York Times recomanda Bucovina ca destinatie turistica: locul unde arta si credinta se imbina, unde carutele si turmele de vaci impart soseaua cu SUV-urile

07.11.2009, 13:08 47

Regiunea Bucovinei, din nordul Moldovei, este "unul din aceletaramuri binecuvantate cu monumente seculare care imbogatescpeisajul natural", scria carturarul roman Silviu Sanie. In urmaunei saptamani petrecute acolo, am gasit aceasta caracterizareextrem de realista, scrie The New York Times.

Bucovina este o lume plina de asezari vechi si dealuri abrupteimpadurite, unde satele seculare coexista alaturi de noua industriesi constructii moderne. Carute trase de cai si uneori turme de vaciimpart drumul cu SUV-uri.

Manastirile bucovinesti sunt printre cele mai cunoscuteobiective turistice din aceasta zona. Aflate pe lista patrimoniuluiUNESCO, ele atrag un numar mare de vizitatori pe parcursulanului.

Aici sunt insa si locuri mai putin cunoscute, precum cimitireleevreiesti vechi de cateva sute de ani, cu pietre funerare sculptatein modele extraordinare, scrie cotidianul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO