ZF 24

Titlurile Socep au fost suspendate dupa ce un actionar minoritar a contestat majorarea capitalului

26.06.2007, 15:39 15

Actiunile operatorului portuar Socep Constanta au fost suspendate de la tranzactionarea pe bursa dupa ce SAI Swisscapital a chemat in judecata firma pe motiv ca adunarea generala a actionarilor nu a fost legal constituita cand a fost adoptata propunerea de majorare a capitalui.
Cererea va fi discutata la data de 28 iunie de judecatorul delegat de la Oficiul Registrului Comertului.
Anterior suspendarii, titlurile erau in scadere cu 13,7%.
BVB a suspendat limita procentuala de pret de 15% la tranzactionarea actiunilor operatorului portuar Socep Constanta de astazi, ca urmare a inregistrarii majorarii de capital cu 8,58 milioane de lei, la 42,92 milioane de lei.
De asemenea, actiunile Socep au fost suspendate de la tranzactionarea pe piata Deal (unde partile negociaza direct - n.r.) si nu au fost incluse astazi in indicele general al pietei, BET-C, cu scopul mentinerii unei piete ordonate, transparente si echitabile.
Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat in primul trimestru la 9,09 milioane de lei (circa 2,8 mil. euro), de la 9,8 milioane de lei in perioada similara din 2006, dar firma a trecut pe profit, raportand un castig net de 344.500 lei. In primul trimestru al anului trecut, Socep a raportat pierderi de 345.000 de lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO