ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
07.05.2014, 20:45 270

Cele mai importante ştiri de miercuri, 7 mai

Isărescu: Divorţul dintre bănci şi întreprinderi este încă dominant. Sperăm într-o apropiere

 

Guvernatorului BNR Mugur Isărescu i-a mai revenit zâmbetul pe buze după ce a văzut ultimele date pe luna martie, care indică o revenire a creditării, „piatra de moară“ a economiei în anii de criză. Însă redresarea creditării nu este foarte viguroasă, „divorţul“ dintre bănci şi companii fiind încă dominant. Mai multe detalii aici.

Indexul imobiliar al ZF: preţurile la trei camere au crescut pentru a treia lună consecutiv în Capitală

Proprietarii de apartamente vechi cu trei camere din Bucureşti au prins curaj la începutul acestui an şi au  majorate uşor preţurile solicitate în anumite cartiere ale oraşului, astfel că nivelul mediu a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la 74.500 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Mai multe detalii aici. 

Premierul Ponta îi explică guvernatorului BNR de ce plăteşte impozit mai mare

Premierul Victor Ponta susţine că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, plăteşte taxe mai mari la stat pentru că firma la care este acţionar are profit mai mare, aşa cum au toate companiile din România, el susţinând că nu s-a schimbat nicio taxă care priveşte mediul de afaceri. Mai multe detalii aici.

UPC se uită din nou la achiziţionarea unui „cablist“ în România

UPC, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune, internet şi telefonie fixă de pe piaţa locală, urmăreşte atent achiziţia unor operatori mai mici de cablu - companii cu până la câteva zeci de mii de clienţi, după mai bine de şase ani de „secetă“, în care compania nu a mai realizat nicio tranzacţie. Mai multe detalii aici. 

Hemoragia medicilor care emigrează trebuie oprită cu orice preţ: „România are mai puţini medici decât Republica Moldova la mia de locuitori“

Din România au plecat până în prezent 15.000 de medici, iar numărul de doctori la mia de locuitori a ajuns la sub 1,9, ceea ce înseamnă un nivel sub cel înregistrat în Re­publica Moldova.„România se confruntă în acest moment cu un deficit serios de personal. În ultimii şapte ani numărul doctorilor care au părăsit ţara depăşeşte 15.000. În 2009 eram printre ţările cu cei mai puţini doctori la mia de cetăţeni. Mai multe detalii aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO