ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
08.05.2014, 20:45 191

Topul celor mai importante ştiri de joi, 8 mai

Italienii de la ENI spun adio României după ce MOL le-a cumpărat toate benzinăriile

Ungurii de la MOL ajung la un business de peste un miliard de euro după preluarea celor 42 de benzinării ale ENI (fostul Agip). În medie, investiţia într-o benzinărie este de un milion de euro. Clasamentul marilor jucători rămâne însă neschimbat. Mai multe detalii aici.

Kaufland renegociază contractul cu Coca-Cola. Produsele nu mai sunt prezente pe rafturi

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului modern local, nu mai comercializează în magazinele din România produsele gigantului Coca-Cola, cu excepţia Coca-Cola la 2,5 litri. Cele două parţi negociază în prezent reluarea colaborării, potrivit reprezentanţilor Kaufland, care nu înaintează însă niciun termen privind momentul când produsele vor reveni pe rafturi. Mai multe detalii aici.

Statul a cheltuit 28 mld. euro pe infrastructura de transport în şase ani

Valoarea lucrărilor realizate în infrastructura de transport, adică drumuri, căi ferate, aeroporturi, poduri sau canale navigabile, s-a ridicat la 27,5 miliarde de euro în perioada 2009-2013, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Aceasta este prima analiză care arată cât s-a cheltuit pe infrastructura de transport atât de către autorităţile centrale, cât şi de către cele locale. Mai multe detalii aici.

Profitul BRD a crescut de trei ori în primul trimestru, la 37 mil. lei

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, a obţinut un profit net de 37 mil. lei (circa 8 mil. euro), de trei ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită scăderii cheltuielilor cu provizioanele de risc. Veniturile din dobânzi au continuat totuşi să scadă pe fondul subţierii portofoliului de credite, în special pe segmentul corporate. Mai multe detalii aici.

Principalele bănci străine şi-au redus expunerea pe România cu 20% în cinci ani

Băncile străine care au participat la Iniţiativa de la Viena şi care deţin aproximativ două treimi din sistemul bancar românesc şi-au redus cu 20% expunerea pe subsidiarele din România în perioada martie 2009 - martie 2014, iar procesul de dezintermediere a fost ordonat, potrivit unui studiu prezentat recent de Mugur Isărescu, guvernatorul Băn­cii Naţionale. Mai multe detalii aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO