ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
11.06.2014, 19:43 495

Topul celor mai importante ştiri de miercuri, 11 iunie

 

Statul vinde Electrica de la un preţ minim de 11 lei/acţiune

Oferta publică de vânzare de acţiuni Electrica va porni de la un preţ minim de 11 lei/acţiune, potrivit unor surse din piaţă. Oferta Electrica nu va avea un preţ fix ci subscrierile se vor face într-un interval de preţ, cuprins între un preţ minim (11 lei/acţiune) şi un preţ maxim. Mai multe detalii aici. 

România, campioana lumii la scumpirea litrului de benzină

România este ţara în care s-a înre­gis­trat cea mai mare creştere a pre­ţu­lui pe litrul de benzină, de peste 16%, doar Danemarca apropiindu-se de această „performanţă“, arată cea mai nouă ediţie a clasamentului Pain at the Pump (Durere la pompe ), realizat de Bloom­berg. Mai multe detalii aici. 

Grupul Naspers şi Iulian Stanciu rămân singurii acţionari ai eMag

Radu Apostolescu, singurul român din echipa care a pus bazele eMag în urmă cu 13 ani prezent în echipa de top management a companiei, şi-a vândut către ceilalţi acţionari - grupul Naspers şi Iulian Stanciu - pachetul de 8,4% din titluri pe care îl mai deţinea la retailerul online. Mai multe detalii aici. 

Unicredit: Zece bănci vor dispărea din România în următorii cinci ani

România ar putea intra în zona euro în 2019 cu 30 de bănci în sistem, chiar jucători diferiţi de cei actuali, situaţia fiind dependentă de scenariul de creştere economică luat în calcul, apreciază CEO-ul UniCredit Ţiriac Bank, Răsvan Radu, care vede necesar un avans al PIB de minim 5% pe an. Mai multe detalii aici. 

Preţurile terenurilor rezidenţiale au scăzut în Bucureşti cu 30-40% în unele zone, în ţară şi cu 90%

În Bucureşti preţurile terenurilor rezidenţiale au scăzut cu 30-40%, iar în ţară scăderile sunt şi de 90%, a declarat Ilinca Păun, director România, Colliers International, prezentă la ZF Bankers Summit ’14. Mai multe detalii aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO