ZF 24

Topul ţărilor în care ţi se asigură o moarte uşoară. România nu este pe listă. Cine se află pe primele 10 locuri

1. Marea Britanie

Vedeţi cum arată Topul ţărilor în care ţi se asigură o moarte cât mai uşoară

29.07.2010, 19:02 180

Marea Britanie este considerată de Economist Intelligence Unitdrept cel mai bun loc în care ţi se asigură o moarte uşoară.

Indexul Calităţii Morţii, care cuprinde 40 de ţări, esterealizat de EIU şi analizează calitatea serviciilor şi mediul încare se găsesc persoanele aflate înainte de moarte.

Conform EIU, deşi peste 100 de milioane de oameni care sunt pemoarte anual beneficiază de îngrijire spitalicească şi paliativă(inclusiv ajutorul oferit membrilor familiei celui aflat pemoarte), mai puţin de 8% dintre cei care au nevoie de astfel deservicii beneficiază de ele.

În alcătuirea topului au fost luate în considerareconştientizarea publicului, accesul la pregătire pentru cei care auîn grijă persoane aflate pe moarte, accesul la medicamente care săscadă disconfortul sau durerea şi transparenţa doctor-pacient.

După Marea Britanie, în top se află Australia şi Noua Zeelandă.În coada clasamentului se regăsesc ţări precum Brazilia (38),Uganda (39) şi India (40).

România nu se regăseşte în top, instituţia menţionând însăavansul puternic al ţării pe acest segment.

În opinia EIU, "pe vremea regimului Ceauşescu, îngrijireaînaintea morţii avea loc acasă, cel aflat pe moarte trebuind săîndure dureri puternice. Ca rezultat al sistemului de reglementarefoarte greoi, obţinerea accesului la medicamente opiacee a fostfoarte anevoioasă, consumul anual de morfină fiind cel mai mic dinEstul Europei". Cu toate acestea, EIU consideră că începând cu2006, noile reglementări au permis accesul mai uşor lamedicamente.

Vedeţi cum arată Topul ţărilor în care ţi se asigură o moarte cât maiuşoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO