ZF 24

Toyota va opri productia, dupa ce fabricile unui furnizor important au fost afectate de cutremur

Toyota va opri productia, dupa ce fabricile unui furnizor important au fost afectate de cutremur
18.07.2007, 18:46 16

Toyota Motor si alti producatori auto japonezi vor fi nevoiti sa suspende productia mai multe zile, ca urmare a pagubelor suferite de fabricile unui furnizor important de componente pentru motoare, in timpul cutremurului care a avut loc, luni, in nord-vestul Japoniei, transmite Reuters.
Cutremurul, in urma caruia si-au pierdut viata noua persoane, a afectat fabricile companiei Riken, producatoare de piese care intra in componenta motoarelor auto.
Toyota, cel mai mare producator auto japonez, va opri productia la toate cele 12 fabrici locale de automobile si componente, la jumatatea zilei de maine, precum si poimaine, in urma dificultatilor de aprovizionare cu piese produse de Riken.
Reprezentantii companiei nu au putut preciza cate vehicule vor fi afectate de masura.
Suzuki Motor, Mitsubishi Motors si Fuji Heavy Industries, producatorul automobilelor Subaru, precum si Honda Motor, au anuntat la randul lor ca vor opri productia la unele fabrici. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO