ZF 24

Transgaz Medias ar putea fi listata la BVB in februarie 2008

20.11.2007, 11:40 16

Compania de stat Transgaz Medias ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in luna februarie a anului viitor, la categoria I, conform declaratiilor directorului general al Raiffeisen Capital Investment, Dana Mirela Ionescu.

Compania nationala de transport al gazelor naturale va derula in perioada 26 noiembrie-7 decembrie o oferta publica initiala in cadrul careia va vinde 1,177 milioane de actiuni, reprezentand 10% din capitalul social, la un pret pe unitate de 191,92 de lei. Acest procent ar putea fi insa mai mare.

Oferta publica initiala derulata de Transgaz Medias este prima in care investitorii vor primi si drepturi de alocare aferente actiunilor subscrise. Drepturile de alocare sunt emise atasat actiunilor si revin, ulterior inchiderii perioadei de derulare a ofertei publice initiale primare de vanzare, persoanelor care au subscris si platit integral actiuni in cadrul perioadei de exercitare a dreptului de preferinta, precum si in cadrul ofertei publice de vanzare.

Potrivit reprezentantilor intermediarului ofertei, societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment, tranzactionarea drepturilor de alocare aferente ofertei publice initiale de listare a Transgaz Medias la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea incepe la 19 decembrie. Drepturile de alocare permit scurtarea perioadei dintre finalizarea ofertei si inceperea tranzactionarii la bursa de la doua luni la circa sapte zile lucratoare, potrivit unui raport al Raiffeisen Capital & Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO