ZF 24

Trei cazuri de gripa A1H1 in Romania. Ce masuri iau autoritatile?

28.05.2009, 11:54 32

Ministerul Sanatatii a confirmat astazi doi noi cazuri de infectii cu virusul AH1N1, la tatal si la unul dintre copii femeii care a fost diagnosticata ieri. “Este vorba de o transmisie secundara in familie, care a avut loc de la femeie la tata si la unul dintre copii”, a spus astazi in cadrul unei conferinte de presa, Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

El a precizat ca numarul persoanelor cu care femeia a intrat in contact a fost redus la 22 de persoane de la 40 cate au fost anuntate initial. Dintre acestia, 15 sunt pasageri ai cursei Air France cu care femeia a venit de la Paris, iar restul de 7 sunt persoane cu care a intrat in contact dupa ce a aterizat in tara. Toti cei 22 sunt izolati la domiciliu timp de sapte zile. Ministrul a mai precizat ca in ceea ce priveste persoanele care au calatorit cu acea cursa, grupul de interes a fost restrans la 15 pentru ca femeia a calatorit in partea din spate a aeronavei si nu a avut mobilitate fiind insotita de cei doi copii. Cei 15 nu au fost testati deoarece nu au prezentat simptome.

Femeia, tatal si unul dintre copii sunt internati in prezent la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala. In cursul zilei de ieri, ei au fost externati, dar apoi s-a revenit asupra deciziei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO