ZF 24

Trei masuri pentru siguranta alimentarii cu gaze

06.01.2009, 19:23 17

Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a adoptat 3 masuri in vederea continuarii alimentarii cu gaze narturale a consumatorilor in contextul in care Romania a pierdut azi circa 65% din importurile de gaze din Rusia dupa inchiderea punctului de la Isaccea.

Astfel, potrivit celui mai nou comunicat al Ministerului Economiei, productia interna de gaze va creste la volumul maxim, respectiv 33 milioane de metri cubi pe zi, volumele extrase din depozitele de inmagazinare vor fi si ele la nivelul maxim permis de instalatiile actuale, respectiv 26 de milioane de metri cubi pe zi, iar consumul national va fi redus cu 4,8 milioane de metri cubi, prin inlocuirea partiala a gazelor cu pacura de catre unele centrale electrice de termoficare.

Astazi au avut loc o serie de intalniri atat la nivelul Termoelectrica, cat si al Ministerului Economiei pentru a stabili o serie de masuri in vederea asigurarii continuitatii alimentarii cu gaze naturale a pietei locale, dupa ce la azi, la ora 3 dimineata, a fost anunatat intreruperea livrarilor de gaze prin punctul Isaccea. Acum Romania mai importa gaze doar prin Mediasul Aurit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO