ZF 24

Trei modele noi de la Nokia: mai mult playere audio-video decat telefoane

Modelul 5730 XpressMusic
11.03.2009, 18:40 252

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a lansat trei dispozitive noi axate pe muzica si a dezvaluit planuri de extindere a magazinului de muzica online, in incercarea de a cauta noi surse de venit in contextul crizei economice globale.

Modelul 5730 XpressMusic, capabil 3G, are un ecran de 2,4 inchi (6,1 cm) si camera foto de 3,2 megapixeli. Terminalul dispune de un modul GPS si conectivitate Wi-Fi, are tastatura glisanta si un pret de 280 euro, fara abonament. Prin caracteristicile specifice telefoanelor din seria XpressMusic se numara jack-ul de 3,5 mm care permite conectarea oricarei perechi de casti, radio FM si suport pentru Bluetooth AD2P (casti stereo fara fir). Telefoanul vine cu un card de memorie de 8 GB.

Nokia a prezentat si 5330, care costa 160 euro, si modelul 5030, comercializat la un pret de 40 de euro.

Reprezentantii Nokia au declarat ca vor extinde serviciul “Comes with Music” in Australia. Disponibil momentan numai in Marea Britanie si Singapore, serviciul urmeaza a fi introdus si in Italia, Elvetia si Mexic.

Oficialii Nokia au precizat anterior ca serviciile online asociate terminalelor Nokia vor fi localizate pentru Romania incepand cu 2010.
Industria muzicala a sperat ca telefoanele Nokia si serviciul “Comes with Music”, precum si alte pachete similare (cum ar fi Apple iPhone/ iTunes) vor compensa declinul vanzarilor de CD-uri audio si vor reduce nivelul pirateriei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO