ZF 24

Trezoreria SUA monitorizează "foarte atent" câteva bănci, pe fondul problemelor de la Silicon Valley Bank, spune secretarul american Janet Yellen

Trezoreria SUA monitorizează "foarte atent" câteva...

Autor: Liviu Popescu

10.03.2023, 22:02 386

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat vineri că monitorizeaz` câteva bănci, în condiţiile în care Silicon Valley Bank s-a confruntat cu probleme majore."Aţi menţionat Silicon Valley Bank", a spus Yellen, în timp ce răspundea unui deputat în timp ce depunea mărturie în faţa unei audieri a Comisiei din Camera Reprezentanţilor.

"Există evoluţii recente care privesc câteva bănci pe care le monitorizez cu mare atenţie, iar atunci când băncile înregistrează pierderi financiare, este şi ar trebui să fie un motiv de îngrijorare."

Acţiunile companiei-mamă a Silicon Valley Bank, SVB Financial Group SIVB s-au prăbuşit după ce compania a dezvăluit pierderi mari din vânzările de valori mobiliare.

Mai târziu, vineri, în timp ce audierea comisiei era încă în desfăşurare, Federal Deposit Insurance Corporation a declarat că Silicon Valley Bank a fost închisă de un organism de reglementare din California.

SVB a căutat un cumpărător după ce a renunţat la un plan de a-şi consolida finanţele printr-o ofertă de acţiuni şi în timp ce se confrunta cu retrageri pe scară largă ale clienţilor, potrivit unui raport al Wall Street Journal publicat vineri mai devreme.

Senatorul Sherrod Brown, democratul din Ohio care conduce Comisia bancară a Senatului, "monitorizează îndeaproape situaţia", a declarat vineri o purtătoare de cuvânt.

"FDIC şi alte autorităţi de reglementare bancară îşi fac treaba pentru a proteja deponenţii asiguraţi şi sistemul nostru bancar", a adăugat ea.

Managerul miliardar de fonduri speculative Bill Ackman sugerase că ar putea fi necesară o intervenţie guvernamentală.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels