ZF 24

Un actionar minoritar al Oltchim cere in instanta suspendarea garantiei Eximbank pentru achizitia Arpechimului

13.08.2009, 15:43 16

Compania germana PCC SE, actionar minoritar la Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), a cerut in instanta, joi, suspendarea garantiei Eximbank de 49,6 milioane euro pentru un credit de 62 de milioane de euro pe care combinatul vrea sa il contracteze pentru achizitia activitatii de petrochimie de la Arpechim, informeaza Mediafax.

"PCC considera ca acordarea de garantii de stat pentru Oltchim constituie ajutor de stat, in pofida declaratiilor Guvernului care sustine ca aceste garantii nu pot fi asimilate unui ajutor de stat. Chiar daca statul subliniaza ca va garanta numai 80% din creditele pe care Oltchim urmeaza sa le contracteze, faptul ca Oltchim nu indeplineste conditia ca viitorul debitor sa nu fie o firma aflata in dificultate duce automat la incadrarea acestei masuri ca ajutor de stat", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania a cerut instantei sa suspende decizia privind garantiile pentru Oltchim adoptata de Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO