ZF 24

Un bancher elvetian a santajat-o pe cea mai bogata femeie din Germania, mostenitoarea BMW

09.03.2009, 17:08 49

Susanne Klatten, cea mai bogata femeie din Germania si mostenitoarea imperiului auto BMW, a reusit sa evite o aparitie stanjenitoare in fata instantei dupa ce fostul sau amant a recunoscut ca a obtinut cateva milioane de dolari de la aceasta dupa ce a santajat-o cu publicarea unor fotografii infatisand intalnirile dintre cei doi, scrie Financial Times.

Helg Sgarbi, fost bancher de investitii in cadrul Credit Suisse, a fost condamnat la sase ani de inchisoare dupa ce a marturisit in fata unei instante germane ca a obtinut mai mult de 9 mil. euro din partea lui Klatten si a altor trei femei bogate.

Cazul miliardarei germane – a carei avere este estimata de Forbes la 13,2 mld. dolari – a tinut prima pagina a ziarelor dupa ce aceasta s-a adresat politiei germane pentru ca suma ceruta de Sgarbi pentru a nu trimite presei si sotului acesteia o caseta video compromitatoare ajunsese la 49 mld. euro.

Pe langa participatia de 12,6% detinuta in cadrul BMW, Klatten controleaza si pachetul majoritar de actiuni al companiei de chimicale Altana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO