ZF 24

Un celebru finantist, fan infocat al lui Manchester Utd, spune ca nu ar "arunca" banii pe obligatiunile gruparii britanice

25.01.2010, 18:23 16

Jim O'Neill, economistul-sef al Goldman Sachs, cea mai puternicabanca americana, este de parere ca Manchester United, echipa alcarei suporter a fost toata viata, are datorii prea mari, iarobligatiunile pe care incearca sa le vanda nu sunt atractive, scrieBloomberg.

"Sunt supraindatorati", a declarat O'Neill. "Nu este un lucru bun.Cu siguranta nu voi cumpara obligatiuni."

Manchester United, echipa care a castigat de 18 ori campionatulenglez de fotbal, a lansat saptamana trecuta o emisiune deobligatiuni in valoare de 500 de milioane de lire sterline inincercarea de a-si acoperi datoriile. Clubul a acumulat datoriiimense dupa preluarea printr-o tranzactie finantata prin credite decatre familia americana Glazer in 2005. Ulterior datoriile au fosttrecute in conturile clubului.

Jim O'Neill este un personaj celebru in lumea financiara, fiind"parintele" acronimului BRIC, care face referire la cele mai marieconomii emergente (Brazilia, Rusia, India si China). El a fostactionar si membru al consiliului de supraveghere al ManchesterUnited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO