ZF 24

Un consultant Kaizen poate aduce 200.000 de euro unei companii

24.05.2009, 17:28 82

Pirelli Tyres, filiala locala a producatorului italian de anvelope, decidea in iulie 2008 sa aplice in cadrul fabricii de la Slatina “filosofia Kaizen” de imbunatatire a serviciilor si proceselor din companie implicand in personalul operativ. La aproape un an distanta, costurile de productie s-au redus cu 20% si a crescut gradul de implicare si motivare in randul angajatilor companiei.

Pe plan local, cateva zeci de companii lucreaza cu managementul de tip Kaizen, in special companiile multinationale, insa exista si companii romanesti care fac acest lucru, din domeniul constructiilor, al produselor sanitare sau distributie. Printre clientii Kaizen Institute se numara Romstal, Romet Buzau sau Martelli Europe.
Un consultant care implementeaza managementul de tip Kaizen poate aduce castiguri de 200.000 de euro unei companii. Potrivit lui Julien Bratu, director Kaizen Institute Romania, rata de profitabilitate, in cazul unei investitii de acest gen, poate fi de zece ori mai mare decat investitia. Cititi mai mult in suplimentul Profesii, care apare luni, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO