ZF 24

Un miliard de euro de la UE asteapta sa intre in infrastructura

11.11.2008, 18:15 15

Comisia Europeana a trimis anul acesta Ministerului de Finante un avans de circa un miliard de euro pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructura, dintr-un total de 4,7 miliarde de euro repartizate prin Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T), insa pana acum nu a fost absorbita nicio parte din aceasta suma.

“Am primit deja in avans un miliard de euro de la Comisia Europeana pentru proiectele de infrastructura si urmeaza sa repartizam acesti bani in functie de proiectele care vor fi scoase la licitatie in urmatoarea perioada. Avem deja in faza de licitatie trei proiecte cu finantare asigurata de la Banca Europeana de Investitii, care ar putea fi dezvoltate cu fonduri europene, pentru a asigura o absorbtie rapida a fondurilor de la UE”, afirma Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce destinatie va avea finantarea europeana si care sunt cele mai importante proiecte pe care Ministerul de Finante le are in vedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO