ZF 24

Un profesor de economie din Letonia a fost arestat pentru declaratii privind criza financiara globala

07.12.2008, 12:39 15

Autoritatile letone au apelat la masuri neortodoxe pentru a mentine stabilitatea economica, dupa ce serviciile de contra-spionaj au arestat un profesor de economie pentru raspandirea de "informatii false" privind criza financiara globala, scrie Sunday Times.

Serviciile de securitate letone, care urmaresc in general cazuri de spionaj sau de amenintari teroriste, l-au retinut pe Dmitrijs Smirovs, in varsta de 32 de ani, care a pus sub semnul intrebarii stabilitatea celor 26 de banci letone si a monedei nationale. Smirovs an fost eliberat dupa doua zile insa este in continuare anchetat si are interdicitie de a parasi tara. Smirnovs s-a aparat afirmand ca "a spus ce stie toata lumea"

Letonia a modificat recent legislatia nationala, incluzand sanctiuni mai drastice pentru persoanele care raspandesc informatii false privind sistemul financiar, respectiv pedepse de pana la sase ani de inchisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO