ZF 24

UPDATE - Berceanu pregateste CFR Marfa pentru privatizare cu germanii sau austriecii: Pana la sfarsitul anului poate se adjudeca

14.01.2010, 18:34 41

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat ca douacompanii de transporturi, Deutsche Bahn si compania austriaca detransporturi sunt interesate sa intre pe piata romaneasca.

De aceea, ministerul pregateste CFR Marfa pentru privatizare,primul pas fiind disponibilizarea a 6500 de oameni, pentru ca oeventuala oferta de negociere sa fie discutata in septembrie.

"Un prim semnal a venit prin plecarea directorului general alCFR Marfa Calin Gratian la austrieci (Rail Cargo, n.n.). Esteposibil ca daca nu privatizam in timp util, atunci companiile saisi piarda interesul si sa intre direct pe piata", a spusministrul.

Berceanu nu a vrut sa avanseze cifre, dar a spus ca in 2006compania a avut profit de 18 milioane de euro, ca in 2007 si 2008sa aiba pierderi, iar in 2009 a avut incasari la jumatate fata de2008. "Pana la sfarsitul anului poate se adjudeca", a mai spusministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO