ZF 24

Update: De la Dodge Ram SRT10, Chrysler a ajuns sa fabrice Fiaturi 500 in Mexic

17.08.2009, 14:59 19

Fiat 500 este primul model asamblat pe continentul american de catre Grupul Chrysler la uzina din Mexic, in urma aliantei cu Fiat, potrivit presei internationale, care citeaza surse din piata auto. Totodata, 500 va fi si singurul model comercializat pe piata nord-americana sub emblema Fiat.

In plus, Chrysler doreste sa produca un nou motor pentru Fiat 500 in cadrul uzinei din Trenton statul Michigan, precum si un model mai mare care sa aiba la baza o platforma tehnica Fiat.

Primele modele ale aliantei Chrysler Fiat vor fi prezente pe soselele americane incepand cu anul viitor.

Fiat va comercializa pe piata nord-americana toate cele cinci versiuni ale lui Fiat 500, inclusiv cea sport Abarth si cabrioletul.

Pe piata americana grupul Chrysler este cunoscut in special pentru SUV-urile Jeep si pick-upurile Dodge. In anii 90 cele mai cunoscute modele erau Dodge Viper, un coupe supersport echipat cu un motor V10 de 8 litri si Dodge Ram SRT10, un pickup sport care era echipat cu motorul de pe Viper.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO