ZF 24

UPS a achiziţionat Freightex, companie de logistică din Marea Britanie

UPS a achiziţionat Freightex, companie de logistică din...

Autor: Roxana Rosu

10.01.2017, 14:33 131

Grupul american UPS a achiziţionat Freightex, o companie de logistică din Marea Britanie specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road,  tranzacţie prin care UPS îşi consolidează prezenţa pe pieţele britanică şi europeană de servicii logistice pentru terţe părţi (3PL) şi de intermediere în transporturile rutiere over-the-road.

Această tranzacţie îi urmează achiziţiei de către UPS a companiei Coyote Logistics, în august 2015. Coyote este un furnizor de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord. Modelele de afaceri ale Coyote şi Freightex sunt complementare, iar UPS va utiliza şi partaja astfel cele mai bune tehnologii şi procese de business, sprijinind în acelaşi timp clienţii şi transportatorii celor două organizaţii. Termenii tranzacţiei din 3 ianuarie 2017 nu sunt publici.

„Marea Britanie şi Europa sunt pieţe 3PL strategice de creştere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer.  „Această achiziţie le oferă clienţilor UPS acces imediat, competitiv şi expertiză pe pieţele din Marea Britanie şi Europa. Intenţionăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficienţă şi o dezvoltare continuă.”

Piaţa europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2016. Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Mare a Britanie şi piaţa totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piaţa globală.  

În România, gigantul american UPS a ajuns la trei baze de operare – Bucureşti, Timişoara şi Cluj – şi două aeronave dedicate pieţei locale, iar afacerile s-au apropiat în 2015 de 200 mil. lei. În ceea ce priveşte 2016, România conduce plutonul creşterilor din Europa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO