ZF 24

Uton Oneşti a intrat în insolvenţă

Autor: Stefan Musgociu

27.05.2013, 19:51 771

Uton Oneşti (UTN), firmă controlată indirect de omul de afaceri Marian Iancu, a intrat în insolvenţă după ce Tribunalul Bacău a admis în data de 7 mai cererea unui creditor. Insolvenţa Uton a fost cerută de firma Urbis Armături Sanitare, iar în acest dosar au mai depus cereri de intervenţie firmele Biodinamic şi Febermayr România, precum şi BKP Trust Invest, Municipiul Oneşti, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău şi Sideralcom.

Firma Insolv Consult Team IPURL a fost numită administrator judiciar al Uton, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Conform celor mai recente raportări, fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timişoara Marian Iancu controlează indirect acţiuni reprezentând 98,14% din capitalul social al Uton. Firma BKP Trust Invest deţine 52,35% din acţiuni, iar Carom Oneşti are 45,78% din titluri.

Uton a intrat pe pierderi din anul 2010, când a încheiat exerciţiul financiar cu un rezultat negativ de 6,7 mil. lei. Pierderile au crescut în 2011 la 8,2 mil. lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 4%, la 41,2 mil. lei. Uton nu a prezentat încă rezultatele financiare înregistrate anul trecut. La finele anului 2011 Uton avea datorii de aproape 28,7 mil. lei.

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 28.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO