ZF 24

Vacaroiu: Romania, contribuabil net la bugetul UE

10.04.2008, 17:07 18

Intr-un interviu acordat redactorului Financial Times Tony Barber, presedintele Senatului Romaniei Nicolae Vacaroiu a declarat ca Romania inregistreaza "un progres atat de mic" in absorbtia fondurilor UE incat a ajuns ca in anul 2007 sa fie un contribuabil net la bugetul UE. "S-ar putea, din pacate, sa fie la fel si in 2008", a declarat acesta.

Romania se confrunta cu incapacitatea de absorbi fondurile Uniunii Europene. Uniunea Europeana are intr-adevar scheme prin care sa compenseze statele membre precum Romania si Bulgaria, astfel incat acestea sa nu se gaseasca in pozitia de a subventiona statele europene din vest, dar Vacaroiu afirma ca problema se afla in Romania, mai ales in sectorul agricol.

"Agentiile noastre nu functioneaza, mai ales in privinta dezvoltarii agricole si rurale... Exista multe probleme aici... Un alt element il reprezinta faptul ca nu reusim sa facem asa-numitul 'salt' in descentralizarea luarii decitiilor", a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO