ZF 24

VIDEO: Un avion Boeing 747 s-a prăbuşit în Afganistan la scurt timp după decolare

VIDEO: Un avion Boeing 747 s-a prăbuşit în Afganistan...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2013, 15:59 2059

Un avion de marfă Boeing 747-400 s-a prăbuşit în Afganistan, pe aeroportul Bagram, incidentul ducând la moartea celor şapte membri ai echipajului, scrie Business Insider.

Forţele talibane au revendicat incidentul aviatic, punându-se în spatele prăbuşirii 747-lui, însă NATO infirmă declaraţiile lor.  

Avionul companiei National Airlines, o firmă de transport aerian, era încărcat cu vehicule şi alte mărfuri, având destinaţia Dubai.

După incident, circulă mai multe speculaţii privind cauza prăbuşirii avionului.

Un purtător de cuvânt al armatei americane a declarat că prăbuşirea s-a produs din cauza altitudinii joase de după decolare.

 

Ross Aimer, căpitan la United Airlines şi expert în aviaţie, a declarat că este posibil ca avionul să se fi înclinat prea mult după decolare.

“Dacă avionul se înclină la un unghi aşa de abrupt, este imposibil de controlat, îşi pierde portanţa, se opreşte din zbor şi cade ca o stâncă”, susţine Aimer.  

O altă cauză posibilă, în opinia lui Aimer, este că avionul avea o încărcătură grea, care nu a fost fixată bine, desprinzându-se şi ajungând în spatele calei, provocând prăbuşirea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO