ZF 24

Viessmann estimeaza vanzari de 29.000 de centrale termice in Romania in 2007

19.04.2007, 19:21 27

Importatorul centralelor termice Viessmann estimeaza pentru acest an o crestere cu circa 20% a numarului de unitati vandute in Romania, comparativ cu nivelul de 24.000 de centrale comercializate in 2006.

"Estimarile se bazeaza atat pe dezvoltarea sectorului constructiilor, dar si pe cresterea puterii de cumparare a cetatenilor", a declarat, astazi, Valentin Nan, coordonator de marketing al subsidiarei din Romania a grupului, Viesmann SRL Ghimbav.

Din totalul vanzarilor realizate anul trecut, ponderea cea mai importanta a fost ocupata de segmentul microcentralelor murale, cu 14.000 de unitati vandute, diferenta fiind acoperita de centralele pe baza de condensatii, care recicleaza gazele arse, precum si de microcentralele care functioneaza prin arderea lemnului.

"Segmentul centralelor cu combustibil solid a cunoscut o crestere foarte mare anul trecut si aceasta tendinta se va pastra si in 2007, datorita cresterii pretului gazelor naturale", a afirmat Nan.

El a precizat ca peste 50% din vanzarile Viessmann au fost realizate in zona Transilvaniei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO