ZF 24

Vor prelua bancile proiecte imobiliare in 2010?

13.01.2010, 16:12 22

Una din cele mai mari dileme ale pietei imobiliare locale inacest an este daca se va ajunge in situatia in care bancilefinantatoare sa preia proiecte imobiliare aflate in impas, scrieBUSINESS Magazin.

Radu Lucianu, managing director al companiei de consultantaimobiliara CBRE Eurisko crede ca este posibil sa vedem in acest anproiecte imobiliare preluate de banci, "desi bancile vor face totce le sta in putinta sa evite acest lucru, deoarece nu doresc saformeze departamente interne care sa administreze aceste imobile.Daca o vor face, cel mai sigur vor externaliza acesteservicii".

Si Neal Ainscow, investment and valuation surveyor in cadrulKing Sturge, considera ca e putin probabil sa se ajunga la preluaride proiecte de catre bancile finantatoare, deoarece "acestea vorprefera mai curand sa restructureze creditele pentru proiectele incurs decat sa preia responsabilitatea de a finaliza acesteproiecte, mai cu seama ca garantia de a gasi un cumparator finaleste limitata in acest moment".

Cititi mai multe despre dilemele pietei imobiliare pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO