ZF 24

Vosganian catre PDL in privinta motiunii taxei auto: sunteti in opozitie fata de noi sau fata de voi?

18.02.2008, 20:46 12

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, astazi, in plenul Camerei, ca motiunea simpla depusa de PDL privind taxa de prima inmatriculare este "contradictorie si lipsita de consistenta si moralitate politica", el solicitand deputatilor sa voteze impotriva acesteia, informeaza Mediafax.

"Dezbaterea privind taxa de poluare auto este binevenita, ea producand o corecta informare a opiniei publice in ceea ce priveste utilitatea sa. Textul motiunii, din pacate, este contradictoriu, lipsit de consistenta si moralitate politica", a declarat Vosganian.

El a aratat ca taxa la care se refera motiunea a fost initiata de ministrul PD al Mediului Sulfina Barbu si a fost sustinuta in Parlament chiar de catre semnatarii motiunii.

Vosganian a aratat, totodata, ca taxa a fost adoptata printr-o lege votata in Parlament, iar actul normativ a fost promulgat de presedintele Traian Basescu, care nu a avut, la momentul respectiv, nicio obiectie fata de continutul acestuia.

Ministrul de Finante i-a acuzat pe semnatarii motiunii ca trateaza cu dispret propriul vot dat in favoarea instituirii respectivei taxe, precum si de faptul ca, prin introducerea acestei motiuni, incearca sa induca in eroare opinia publica.

"Ii intreb pe semnatarii motiunii: sunteti in opozitie fata de noi sau fata de voi?", a spus Vosganian, care i-a acuzat pe semnatari ca, atunci cand deputatii PDL erau la guvernare, taceau "malc" in legatura cu instituirea respectivei taxe.

"Initiatorii motiunii sunt votantii taxei, asa cum este ea in vigoare. Azi, influentati de campanii de presa, initiatorii ne propun o solutie iresponsabila prin care s-ar transforma Romania intr-o piata second-hand pentru masini uzate", a aratat Vosganian, precizand ca motiunea dezbatuta nu este de fapt decat "autocritica" pe care si-o fac initiatorii taxei auto.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO