ZF 24

Vosganian: Discutam posibilitatea de a nu mai privatiza ultimele 3 filiale Electrica

Vosganian: Discutam posibilitatea de a nu mai privatiza ultimele 3 filiale Electrica
23.08.2007, 13:57 21

Ministerul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca poarta discutii impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si cu primul ministru in ceea ce priveste posibilitatea mentinerii ultmelor trei filiale Electrica neprivatizate in portofoliul statului.

Declaratia vine in contextul in care autoritatile romane au dat deja mai multe anunturi in ceea ce privesti privatizarea celor trei filiale, fiind binecunoscut interesul foarte ridicat al investitorilor straini pentru aceste companii.

"Ceea ce a stat la baza acestei decizii a fost seceta din acest an si modul in care a reactionat Electrica in aceasta perioada", a declarat ministrul, fara a da alte explicatii.

In prezent, in portofoliul Electrica se mai afla Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord. Electrica Muntenia Sud a fost privatizata procesul fiind castigat de grupul energetic Enel, dar nu a avut loc transferul de actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO