ZF 24

"Votul de tigan nu e la fel de bun ca votul de roman?" La sectia speciala din Popesti Leordeni, cine are muschi mai mari voteaza mai repede

22.11.2009, 15:07 40

La o jumate de ceas dupa deschiderea urnelor, sectia de votarespeciala din Popesti Leordeni, pentru cei cu buletine de altalocalitate, e asediata de aproape o suta de venetici avizi de vot,scrie Gandul. Asta in timp ce sectiile "normale" suntpustii.

Politistii dau iama in multime cu carnetele si pixuri. Cerbuletine si interogheaza preponderant cetatenii rromi: mame,bunici, unchi, tineri. Foarte multi sunt veniti din Calarasi. Uniila munca, altii in vizita la cei care muncesc. Cei angajati sunt"de doar cateva zile", spun ei, motiv pentru care n-au "carte demunca", si au nevoie de timp lung de gandire cand sunt intrebati depolitisti care e "numele angajatorului" lor.

Un individ se infiltreaza in rand: "Votezi numai pentrupresedinte, nu ne mai complicam si cu referendumul, auzi? Asa azis". Destinatarul mesajului e un muncitor dintr-o echipa desantieristi, care asteapta pe la garduri de la 5.30 AM. Desprecum voteaza mai repede cei care au muschiimai mari, cititi pe www.gandul.info.