ZF 24

Vreme caldă până la sfârşitul lunii. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării până pe 26 octombrie?

Vreme caldă până la sfârşitul lunii. Ce temperaturi...

Autor: Alexandra Vladescu

13.10.2014, 14:20 694

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13-26 octombrie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Muntenia

Procesul de încălzire va avea drept rezultat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă în 16 octombrie, când media maximelor termice va depăşi 25 de grade. Imediat, însă, va urma o răcire care va readuce această medie aproape de valorile obişnuite pentru ultima decadă a lunii octombrie, respectiv 16...17 grade. Din 19 octombrie, temperaturile vor marca uşoare creşteri sau scăderi de la o zi la alta, oscilând în jurul mediei regionale de 18 grade. În privinţa regimului termic nocturn, în prima săptămână valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de peste 8 grade, atingând chiar 13 grade pe 17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă se estimează nopţi normale termic, cu medii ale minimelor de 5...8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 16 şi 18 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să predomine vremea frumoasă.

Citiţi articolul integral pe www.mediafax.ro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO