ZF 24

VW ar putea construi o fabrica in America de N, daca dolarul se va mentine scazut

08.07.2007, 17:50 14

Volkswagen, al patrulea mare producator de automobile la nivel mondial, ar putea construi o fabrica in America de Nord, daca dolarul se va mentine la un nivel scazut, a declarat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn, citat de revista germana Focus.
"Daca dolarul se va mentine la nivelul actual, trebuie sa ne gandim foarte serios la constructia unei fabrici in America de Nord", a spus Winterkorn.
Competitivitatea automobilelor produse in Europa are de suferit in raport cu masinile fabricate in Statele Unite si Japonia, intrucat euro este cotat aproape de un nivel record absolut fata de dolar si yen, situatie care ingrijoreaza pe unii politicieni europeni.
Grupul VW va produce in acest an peste sase milioane de automobile, in crestere de la 5,7 milioane de automobile in 2006, estimeaza Winterkorn, care anticipeaza si o crestere de 10% a productivitatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO