ZF 24

Ziarul de Iasi: Danut Prisecariu pierde un hotel de 2 mil. euro in instanta

29.06.2007, 11:39 51

Omul de afaceri iesean Danut Prisecariu a pierdut in instanta Hanul "Trei Sarmale", evaluat la circa 2 milioane de euro, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au redat cladirea si terenul localului fostilor proprietari, informeaza Ziarul de Iasi.
Judecatorii ICCJ au respins pe data de 26 iunie recursul formulat de S.C. "Turism Moldova" S.A., detinuta de Danut Prisecariu. Astfel, au dat cistig de cauza mostenitorilor lui Dumitru Luca: Rodica Luca Pop, Grigore Luca si Magda Chiosac.

Mostenitorii au aratat prin actele depuse la dosar ca tatal lor, Dumitru Luca, a cumparat hanul in 1919. Pina in anul 1964, cladirea a functionat cu han la parter si domiciliul familiei la etaj. Insa in '64 a fost preluata de catre stat fara ca in "Monitorul Oficial" sa fie publicat actul de expropriere. Ulterior, constructia a fost preluata de catre Oficiul National de Turism, care in anul 1990 a predat-o catre S.C. "Turism Moldova", firma privatizata prin majorare de capital, in felul acesta Prisecariu devenind actionar majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO