ZF 25 de ani: Executivi

ZF 25 de ani. CEO Awards. Managerii admiraţi, un proiect al Business Magazin, a premiat circa 150 de executivi de top în 14 ediţii

09.11.2023, 00:07 Autori: Ramona Cornea , Ioana Matei

Executivii premiaţi la ultima ediţie a Galei BM cred că educaţia, inteligenţa, dorinţa de a evolua şi modestia sunt calităţi esenţiale pentru un manager ♦ Pentru a duce economia locală la nivelul următor, mediul de business local are nevoie de tenacitate, profunzime, adaptabilitate şi agilitate. 

Revista Business Magazin premiază cei mai admiraţi manageri din economia locală în fiecare an, începând din 2010. În cele 14 ediţii care au avut loc de atunci, BM a premiat circa 150 de manageri din companii fruntaşe în sectoarele lor de activitate.

În 2010, la prima ediţie a evenimentului urcau pe scenă executivi precum Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, Mişu Negriţoiu, director general al ING Bank, Liliana Solomon, director executiv al Vodafone România, Steven van Groningen, preşedinte al Raiffeisen Bank România, Dan Şucu, proprietar al Mobexpert, şi mulţi alţii de la companii precum Coca-Cola, Automobile Dacia, Metro, Ţiriac Holdings sau Softwin.

Anul acesta, printre cei premiaţi au fost reprezentanţi ai Mobexpert, Fan Courier, Pluxee România, Dedeman, Undelucram, eMag, MedLife, Musette România, Samsung, Farmec şi alţii.

Inteligenţa, dorinţa de a progresa şi modestia sunt calităţi esenţiale pentru un manager, iar empatia, inovaţia şi colaborarea reprezintă, de asemenea, elemente cheie ale succesului, indiferent de industrie.

 În mediul de afaceri românesc este nevoie de mai multă tenacitate şi profunzime şi, mai ales în contextul actual, adaptabilitatea şi agilitatea sunt necesare pentru a aduce economia României la nivelul următor. Oamenii de afaceri trebuie să apere şi să protejeze ceea ce au construit.

Acestea sunt câteva dintre mesajele care au primit aplauzele celor peste 200 de invitaţi ai galei CEO Awards, ediţia 2023.

 

Ce spun executivii premiaţi la ediţia din 2023 a galei CEO Awards:

Ce spun executivii premiaţi la ediţia din 2023 a galei CEO Awards:

 

Adrian Mihai, CEO, Fan Courier:

Cred că sunt trei lucruri esenţiale pentru un manager, nu neapărat pentru un CEO: smart, hunger şi humbleness. Smart cu empatie, relaţionare; hunger - cu dorinţa de a mişca lucrurile, de a construi, şi humble - smerit, adică să nu creadă că este buricul pământului.

 

Tudor Manea, CEO, eMAG:

„Cred foarte mult în în educaţie. Educaţia în business ajută mult, pentru că noi, românii, avem tendinţa să vedem finalul şi alergăm foarte repede ca să atingem acel ţel. Ajungem mai repede decât ajung acolo mulţi colegi din Europa, dar după aceea mai trebuie să reparăm un pic şi ca să nu mai reparăm, să facem lucrurile bine din prima, cred că educaţia ajută foarte mult, educaţia de business.”

 

Murat Büyükerk, general manager, Arctic România:

„Cred din toată inima că România are un potenţial imens de a atrage investiţii şi de a deveni lider în toate sectoarele. Sunt recunoscător că mi s-a oferit ocazia de a contribui la transpunerea acestei viziuni în realitate. Din 2018, după ce am preluat funcţia de CEO, am pus accent pe modernizare şi inovare, direcţionând resurse semnificative în această direcţie.”

 

Mihai Marcu, CEO şi preşedinte, MedLife:

„Am plecat din sistemul bancar. Am reuşit să devin vicepreşedinte la 29 de ani şi eram mândru de asta. Acum 20 de ani m-am alăturat firmei mamei mele. Erau 30 de angajaţi, astăzi suntem 13.000 şi am renunţat la banking – chiar având o ofertă de preşedinte  la acel moment.”

 

Adelina Badea, CEO, Mobexpert:

„Ultimii ani ne-au învăţat să fim mai uniţi, ne-au învăţat să fim mai apropiaţi, ne-au învăţat să ne apreciem mai mult unul pe celălalt. Şi cred în continuare că fabricat în România reprezintă calitate. Cel puţin asta ne defineşte pe noi.”

 

Care au fost managerii premiaţi în 2010, prima ediţie a galei CEO Awards, cu funcţiile de atunci:

► Mariana Gheorghe, CEO, OMV Petrom - cel mai admirat CEO din România

► Mişu Negriţoiu, director general, ING Bank - cel mai admirat bancher

► Liliana Solomon, director executiv, Vodafone România - cel mai admirat manager din telecom

► Steven van Groningen, preşedinte,Raiffeisen Bank România - cel mai admirat manager expat

► Dan Şucu, proprietar, Mobexpert - cel mai admirat manager antreprenor

► Jerome Olive, director general, Automobile Dacia şi Grup Renault România - cel mai admirat industriaş

► Ali Argun Ergen, CEO, Business Developments - cel mai admirat manager din real estate

► Duşan Wilms, CEO, Metro Cash & Carry Romania - cel mai admirat manageriat din comerţul modern

► Călin Drăgan, director general, Coca-Cola România şi Moldova - managerul potrivit la momentul potrivit

► Petru Văduva, CEO, Ţiriac Holdings - premiul pentru managerul cu cea mai mare experienţă internaţională

► Radu Georgescu, proprietarul Gecad - cel mai optimist manager

► Vasile Iuga, country managing partner, PwC - cel mai admirat manager din consultanţă

► Florin Talpeş, CEO, Softwin - cel mai admirat softist.