ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Dan Cârstea, cofondator, Moşia Chindia: Pe termen mediu şi lung vrem să mergem şi spre agroturism, să adăugăm şi locuri de cazare

09.08.2021, 00:05 Autor: Ramona Cornea

„Noi acum suntem lângă Târgovişte şi încercăm să ne apropiem mai mult de Bucureşti cu ideea de agroturism, încercăm să aducem ferma poate în Ilfov sau în zona a vestului Dâmboviţei. Suntem în discuţii cu câteva primării, am primit câteva idei interesante.“

Moşia Chindia, o fermă de animale crescute prin păşunare de lângă Târgovişte, vrea să se extindă şi intre pe segmentul de agrobusiness pe termen mediu şi lung, după cum spune Cârstea, co-fondator al businessului.

„Ideea agroturismului este foarte apetisantă. După ce stabilizăm ferma de animale, după ce lucrurile funcţionează aşa cum ne dorim, vrem să adăugăm un restaurant, activităţi specifice unei ferme de animale pentru turişti, atât vizuale, cât şi de joacă. Ne gândim să facem în aşa fel încât copiii să poată să pună mâna pe purcei, pe găini, pe bobocii de raţă. Vrem să adăugăm şi locuri de cazare, este un plan pe termen lung“, a declarat Dan Cârstea în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţi­nut de Banca Transilvania şi Profi.

Antreprenorul crede că agroturismul local are încă un potenţial mare de dezvoltare. „Cred că agroturismul din România este încă în stadiul de mare potenţial, este departe de a fi realizat acest potenţial. România are o infrastructură suficient de bună, românilor le place să facă vizite în ţară, străinilor le place să viziteze România, deci este un loc de creştere imens în agroturism“, crede el.

Ferma este situată acum lângă Târgo­vişte, iar cofondatorul Moşiei Chindia a spus că încearcă să se apropie mai mult de Bucureşti cu ideea de agroturism.

„Încercăm să aducem ferma poate în Ilfov sau în zona a vestului Dâmboviţei. Suntem în discuţii cu câteva primării, am primit câteva idei interesante, le studiem, dar deocamdată ne concentrăm pe creşte­rea prin păşunare, să putem comercializa produsele pe care le avem şi pe termen mediu să mergem şi spre agroturism“, a explicat Cârstea.

Moşia Chindia creşte acum porci, pui, curcani, raţe, iar în 10 ani vor să aducă şi ierbivore, adică vaci şi capre, poate şi oi.

„Noi acum avem această carne curată şi gustoasă, numai că suntem singuri. Ne dorim să atragem şi alţi fermieri în această modalitate de creştere prin păşunare, este foarte important să îi atragem. În România există rudimente pentru aşa ceva, dar nu este suficient. Dorim să aducem 100 de fermieri alături de noi şi suntem deschişi să le arătăm ce facem, cum facem. Pentru promovarea propriilor produse, ne vom dezvolta un site de e-commerce, suntem foarte deschişi să atragem şi alţi fermieri, să promovăm şi produsele lor. “

Businessul Moşia Chindia vrea să intre cu carnea pe care o produce şi în restaurante, mai întâi în Bucureşti şi în zona de proximitate a Bucureştiului, precum şi în câteva băcănii şi magazine bio. „La sfârşitul ciclului de fonduri europene 2021-2027, Moşia Chindia va avea un restaurant, o mică grădină zoologică şi câteva locuri de cazare. Mie mi se pare că noi trebuie să înţelegem că turismul înseamnă destinaţie. Degeaba facem o pensiune în un loc foarte frumos, dacă omul nu are ce să mai facă în afară de ce îi oferi tu acolo. De aceea trebuie să gândim turismul mai degrabă în termen de destinaţie decât de unităţi.“

 

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny