ZF Agrobusiness

ZF Agropower. O familie din Întorsura Buzăului pariază pe o fermă de struţi şi vrea să deschidă un punct gastronomic local. Grădina cu Struţi din Întorsura Buzăului a fost fondată în 2021 şi mizează în principal pe agroturism

12.06.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Teodora Platon împreună cu soţul ei au decis să meargă pe drumul antreprenoriatului în 2021 şi au pornit mai mult din curiozitate o fermă de struţi. Ei au cumpărat de la Ograda cu Struţi, o fermă mai mare din Sebeş (judeţul Alba) trei familii de reproducători şi 50 de pui şi au intrat în domeniu, despre care antreprenorii activi spun că este în continuă creştere.

„Am deschis recent un punct turistic pentru vizitatori. Aici mi-a venit ideea să valorific cojile de ouă. Copiii beneficiază de un atelier de pictură în aer liber, în preajma struţilor, pictează coji de ouă de struţ. Ei au posibilitatea să îl cumpere. Dacă nu, rămâne la noi în fermă, noi îl spălăm şi îl refolosim, îl dăm altor copii”, povesteşte Teodora Platon. Ea adaugă că în zonă sunt mai multe atracţii turistice şi ferma se bucură de interesul tot mai mare al turiştilor pentru această regiune.

Grădina cu Struţi vinde şi pui de o lună, dar şi creşte pui care merg la abatorizare la Sebeş, la abatorul deţinut de Ograda cu Struţi. Ea spune că vrea să dezvolte afacerea pas cu pas şi că munceşte şi aşteaptă roadele muncii pe parcurs.

„Facem demersuri pentru a deschide un punct gastronomic local. Avem cerinţe, vizitatori care ne spun că ar vrea să încerce carnea, sunt curioşi. Sunt oameni care au mai mâncat, dar sunt şi alţii care ar vrea să mănânce la noi”, a mai spus antreprenoarea.

Punctele gastronomice locale reprezintă mici afaceri de familie care presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr de până în 12 persoane simultan, meniul având o gamă redusă de produse.

„Chiar acum câteva zile am obţinut autorizaţia pentru a deschide punctul gastronomic, ne mai trebuie câteva şi să amenajăm spaţiul de luat masa”

Ea povesteşte că este foarte mulţumită de ce a realizat până acum şi povesteşte că soţul ei a făcut iniţial un incubator dintr-o ladă frigorifică şi au reuşit să scoată atunci 18 pui din 21 cât au pus atunci în incubator. Ulterior au cumpărat un incubator performant.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny