ZF Campionatul mondial de fotbal 2022

Cine va câştiga Cupa Mondială? Businessul faţă în faţă cu fotbalul

18.11.2022, 00:00 Autor: Alex Ciutacu

Sportul rege are fani în toată lumea, în fiecare sector de activitate sau clasă socială, iar mulţi dintre oamenii de business din România urmăresc diferite competiţii sportive.

De aceea, ZF a întrebat mai mulţi antreprenori şi manageri dacă se vor uita la Campionatul Mondial din Qatar şi care sunt aşteptările lor referitoare la echipa care va pleca acasă cu trofeul.

 

 

Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties

Nu sunt un fan înfocat al fotbalului, prin urmare, mi-ar plăcea ca o echipă care nu este privită cu multe şanse, să câştige această ediţie. Ar fi şi mai bine dacă ar fi o ţară care nu a mai câştigat până acum acest trofeu.

 

Andrei Gemeneanu, managing partner, Morphosis Capital

Întrucât nu mă pricep deloc la fotbal, voi merge pe mâna băieţelului meu, Victor, de 10 ani, care este foarte pasionat de fenomen. În opinia lui, nu neapărat că vor câştiga, dar surpriza acestui CM va fi Senegalul, care deşi au pierdut recent un jucător important (Sadio Mané), au un lot talentat şi ambiţios.

 

Antoanela Comşa, preşedinte, Gran Via Real Estate

Consider că Argentina are cel mai spectaculos stil de a juca fotbal şi mi‑aş dori să ia titlul la această ediţie World Cup. Vom vedea o ediţie echilibrată şi cred de asemenea că şanse bune la titlu au şi Brazilia, Germania sau Franţa.

 

Ovidiu Bucătaru, director financiar Grup Şerban Holding

Echipa ce consider că are şanse mari de a câştiga este Argentina, deoarece pe lângă Messi, are un colectiv extrem de motivat şi în formă maximă

 

Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team

Începând cu 2006, doar echipele din Europa au câştigat campionatul mondial. Mă aştept ca şi la ediţia de anul acesta tot o echipă europeană să-şi adjudece trofeul, mai exact Franţa, deoarece jucători decisivi din lotul lor, precum Mbappe şi Benzema sunt în mare formă.

 

Cristian Tudor, fondator al Ultragreens

Sunt fan Argentina, dar cred că acest campionat va fi câştigat de Brazilia. Au printre cei mai buni jucători din lume şi cred că în acest campionat o să fie destul de mulţi motivaţi să ajungă în finală pentru că în cazul multora este ultimul posibil Campionat mondial şi, în plus, nu au mai câştigat din 2002.

 

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Cred că Brazilia va câştiga ediţia de anul acesta, fiind echipa care arată cel mai bine pe hârtie. Însă, ţările pe care le voi susţine sunt Franţa, Spania şi Portugalia. În ceea ce priveşte Portugalia, Cristiano Ronaldo are şansa de a se retrage din naţională cu ultimul trofeu major care îi lipseşte. Şi în cazul lui Messi putem vorbi de acelaşi lucru, Argentina având o echipă destul de puternică la acest mondial.

 

Despina Ponomarenco, preşedinte, BREC

Având în vedere că am devenit o «soccer mom», care işi petrece dimineţile de sâmbătă la meciurile băiatului, nu am de ales şi voi urmări World Cup! Conform unui sondaj recent Ipsos Global Advisor, Brazilia are cele mai mari şanse să câştige Cupa Mondială FIFA 2022, urmată de Germania. Având în vedere că Brazilia deţine cele mai multe titluri din istorie - cinci, urmată de Germania cu patru, cred că una dintre aceste ţări va lua titlul în 2022.

 

Vlad Popescu, acţionar majoritar şi preşedinte al Norofert Group

Până acum, CM-ul se desfăşura la sfârşitul sezonului competiţional şi jucătorii erau obosiţi. În acest an este în plin sezon, iar vremea pare perfectă pentru fotbal, deci mă aştept la meciuri foarte spectaculoase. Echipa Franţei pare redutabilă pe toate poziţiile, cred că sunt favoriţii.

 

Marius Morra, cofondator al Tokero

Mă voi uita la Campionatul Mondial, dar îmi voi alege pe parcurs o favorită, după ce văd câteva meciuri. Cred că voi adopta o echipă de suflet chiar la acest campionat.

 

Iulian Acatrinei, director general şi proprietar al Acaju

Voi urmări Campionatul Mondial din Qatar. Cred că mai multe şanse de câştig are Brazilia, deoarece are o constanţă în joc mai mare decât Franţa şi are şi foamea outsiderului.

 

Tiberiu Stoian, fondator şi CEO al Exonia

Cred cu tărie că Brazilia este naţionala cu prima şansă de a obţine trofeul, urmare a expertizei extraordinare. Se pare că aceasta este şi opinia celor mai importante case de pariuri, la care Brazilia are cota 5! (...) În opinia mea, şansele de adjudecare a marelui trofeu al Campionatului Mondial din Qatar le au în ordine: Brazilia, Anglia, Argentina, Franţa, Spania, Germania, Portugalia şi Olanda. Din păcate, naţionala României nu s-a calificat, motiv pentru care nici măcar nu putem visa la un trofeu pe meleagurile mioritice.

 

Daniel Donici, managing partner al Artesana

Nu-mi amintesc de vreun campionat mondial să aibă loc iarna, probabil a mai fost, dar aşa probabil o să apuc să văd mai multe meciuri, fiind o perioadă mai relaxată, cu sărbătorile de iarnă. Legat de pronosticuri, aş paria pe Brazilia, dar cred că putem avea surprize şi de la echipele europene, mă gandesc la Franţa, Belgia, Italia şi Germania, cam în ordinea asta. Mi-ar fi plăcut să merg la un meci în direct, pe stadion, cred că va fi spectaculos în Qatar.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet