ZF CEO Strategy

CEO Strategy, un proiect Ziarul Financiar şi ING Bank. Sfaturi de la şefi pentru şefi: Zona de confort trebuie pusă sub presiune constant, dar răbdarea şi caracterul sunt aşii din mânecă. Trebuie să fii pregătit pentru lucruri nedrepte

03.04.2024, 00:06 Autor: Mircea Nica

Petre Stoian, CEO al Electrocons Group şi Răzvan Marinescu, CEO al KLG Europe Logistics, prezenţi la CEO Strategy, emisiunea realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu ING Bank, sunt de părere că antreprenorii, cel puţin cei la început de drum, trebuie să-şi pună sub presiune zona de confort constant pentru a-şi dezvolta mai departe afacerea, iar răbdarea şi caracterul sunt două trăsături care trebuie să existe pentru a putea face faţă nedreptăţilor cu care cu siguranţă se vor lovi.

„În principiu, dacă există pasiune, multe lucruri frumoase se pot întâmpla. Să se înarmeze cu răbdare, pentru că n-o să fie uşor şi o să dureze de obicei mai mult decât se aşteaptă. Trebuie să fie un om de caracter, nu doar cu personalitate, să fie pregătit pentru lucruri nedrepte, pentru că într-un business antreprenorial se întâmplă foarte multe lucruri nedrepte. Poţi să ai caracter, dar s-ar putea să n-aibă alţii şi trebuie să se înconjoare de oameni de calitate, fără de care, de cele mai multe ori, nu poţi să scalezi ideea, să te dezvolţi, să ajungi la un nivel strategic“, a explicat Petre Stoian.

El a mai explicat că nu există o reţetă perfectă, iar cine se naşte cu abilităţi de lider va trebui oricum să-şi rafineze calităţile.

„Nu cred că nu există o o reţetă perfectă pentru aşa ceva. Cred că cine se naşte cu abilităţi de a conduce, oameni, de a inspira, de a fi lider, oricum trebuie să rafineze calităţile acestea de-a lungul trecerii timpului, să înveţe să asculte, să greşească, să înţeleagă din ce a greşit şi să-şi ia lecţiile şi să le internalizeze. Pe de altă parte, poţi să nu te naşti pentru asta, dar să să acumulezi suficient de multă experienţă şi expertiză încât să poţi să conduci cu succes oameni“, a mai detaliat Petre Stoian.

Din perspectiva lui Răzvan Marinescu, antreprenorii ar trebui încă de la început să se înconjoare de mentorii potriviţi.

„Cred că este foarte important la început de drum să înconjoare sau să aibă mentorii potriviţi, să aibă oameni pe care se poate baza, să-şi verifice ideile, un fel de advisory rbord, doi-trei oameni care să ruleze ideile lui prin ei, să le valideze cumva într-o formă sau alta. Pentru că este unul dintre provocările antreprenoriatului“, spune Răzvan Marinescu.

În acelaşi timp, CEO-ul KLG Europe Logistics a mai adăugat că antreprenorii nu ar trebui să stea prea mult în zona de confort.

„Nu trebuie, din punctul meu de vedere, să stea prea mult în zona de confort. Ca ideea să fie de succes, trebuie să fie sub o presiune constantă de a dezvolta afacerea şi trebuie să aibă mereu în vedere care e planul lui, să gândească întotdeauna pe termen lung“, susţine Răzvan Marinescu.

Petre Stoian, CEO al Electrocons Group: Antreprenorii trebuie să aibă caracter, nu doar personalitate. Poţi să ai caracter, dar s-ar putea să nu găseşti la alte persoane din jurul tău, de aceea trebuie să te înconjori de oameni de calitate fără de care de multe ori nu poţi să scalezi ideea.

Învățam împreună din experiențele și poveștile oamenilor de afaceri care conduc companii de succes.
ING este alături de ei, de antreprenori și companii din mediul de afaceri românesc cu soluții de banking și mai și.
Mai exact, pe lângă produse și servicii bancare, oferim consultanță personalizată, expertiză sectorială și sprijin pentru dezvoltarea practicilor sustenabile.