ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Antonio Oroian, Goldring: Puţine surprize negative în actualul sezon de raportări. Rămâne de urmărit sectorul bancar. Banca Transilvania, Romgaz şi OMV Petrom, printre surprizele pozitive

16.05.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Sezonul de raportări financiare la T1/2023, încheiat ieri, 15 mai pentru companiile incluse în indicele de referinţă BET, le-a oferit investito­rilor prezenţi pe piaţa românească de capital un număr limitat de surprize negative, spune Antonio Oroian, broker al Goldring, invitat la prima emisiune de săptămâna aceasta a ZF Deschiderea de Astăzi.

„În sezonul acesta de raportări am văzut că rezultatele au fost în general bune, au fost puţine surprize negative. Au surprins plăcut Banca Transilvania, Romgaz, Nuclear­electrica, chiar şi Petrom. Am văzut că Romgaz a obţinut un profit operaţional record de aproape 1,8 mi­liarde de lei, chiar dacă veniturile au scăzut“, explică Antonio Oroian.

„Faţă de ultimul trimestru de anul trecut, profitul net din trimestrul întâi a fost de peste trei ori mai mare decât în T4/2022”

În ceea ce priveşte benchmark-ul BET, perioada de publicare a situaţiilor financiare aferente primelor trei luni ale anului s-a încheiat luni, odată cu anunţarea rezultatelor înregistrate de Transelectrica (TEL), Digi Communications (DIGI), Purcari (WINE), Transgaz (TGN), Electrica (SFG) şi Transport Trade Services (TTS).

„A fost o reacţie pozitivă iniţial la Banca Transilvania. Preţul a continuat să crească, însă probabil nu cum se aşteptau mulţi oameni. Cred însă că şi percepţia asupra sectorului bancar este puţin ştirbită de ceea ce se întâmplă în afară, deci probabil că investitorii preferă alte sectoare. Totuşi, sectorul rămâne de urmărit deoarece ceea ce s-a întâmplat pe plan extern a ţinut mai mult de managementul acelor companii decât de o problemă a sectorului”, adaugă brokerul.

 


 

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent