ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Elena Uleia, Prime Transaction: Sectorul energetic urmează să fie şi mai bine reprezentant la BVB după listarea Hidroelectrica. Pachetul scos la vânzare de Fondul Proprietatea, estimat la 15%

21.06.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Industria energetică, care domi­nă alături de utilităţi indicele de referinţă BET, fiind caracterizată printr-o politică de dividende consis­tente, urmează să aibă o pondere tot mai ridicată la Bursa de Valori Bucureşti odată cu listarea de luna viitoare a Hidroelectrica, compania urmând să intre în indicele principal din prima zi de tranzacţionare, spune Elena Uleia, broker al societăţii de intermediere Prime Transaction, invitată la ZF Deschiderea de Astăzi.

„Sectorul energetic este destul de bine reprezentat pe piaţa noastră, urmând să fie şi mai bine reprezentat odată cu listarea Hidroelectrica. Ce înseamnă însă compania pentru un investitor de retail? Hidroelectrica va fi atât o societate destul de bine reprezentată pe piaţă, care va fi inclusă în indici, cât şi o companie de dividend, ceea ce îi atrage pe investitorii de retail“, explică Elena Uleia. Reprezentanta Prime Transaction – societate cu intermedieri de 151,4 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 2% în primele cinci luni din an – a fost invitată la ediţia din 20 iunie a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar.

„În funcţie de procentul care se va vinde din societate, piaţa românească de capital poate fi promovată la statutul de piaţă emergentă pe criteriile MSCI, lucru care atrage interesul investitorilor străini şi vine în beneficiul tuturor societăţilor listate. Deci ar trebui să vină la Bucureşti un val de inflow-uri. Cred că pachetul scos la vânzare va fi în jurul valorii de 15% descrisă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.”


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent