ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Alexandru Angelo, investitor: Nu m-aş grăbi să declar un vârf pentru inflaţie. Cred că în următorii ani vom asista la o schimbare de paradigmă

07.11.2022, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Schimbările ar consta într-o rebalansare majoră de portofolii, investitorii urmărind active care beneficiază de creşterile preţurilor.

Preţurile din sectorul mărfurilor au cunoscut corecţii considerabile în ultima perioadă şi au ajuns la niveluri sub cele din primăvară şi vară, unele elemente rămânând, totuşi, la cote ridicate, spune Alexandru Angelo, analist independent şi investitor la Bursa de la Bucureşti, invitat la ZF Deschiderea de Astăzi din 4 noiem­brie.

„Avem câteva pârghii prin care putem analiza un oarecare vârf. Mărfurile reprezintă un indicator bun care a început să scadă şi a cunoscut corecţii semnificative, chiar dacă petrolul şi derivaţii stau la cotaţii ridicate. Totuşi, preţurile sunt mai mici decât cele înregistrate în primăvară-vară. Cel puţin în SUA, avem de-a face cu o inflaţie care se impregnează în diverse sectoare din economie, inclusiv în cel de real estate sau în piaţa chiriilor, care este mai greu de controlat decât cea a mărfurilor. Personal, nu m-aş grăbi să declar un vârf la inflaţie“, afirmă investitorul.

Pentru a ajunge la o asemenea concluzie, Alexandru Angelo aşteaptă cel puţin două luni de scădere pentru indicatorul core-CPI din Statele Unite, adică indicele preţurilor de consum ce exclude energia şi sectorul alimentar, care, momentan, nu oferă semne conform cărora şi-ar fi atins maximele.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent