ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Alexandru Ilisie, OTP AM: Administrăm active de 520 mil. lei pentru aproape 15.000 de investitori. Fondul de obligaţiuni în lei a recuperat deja scăderile din 2022

10.05.2023, 00:05 Autor: Liviu Popescu

„Cu toate că anul trecut am asistat la volatilitate ridicată pe burse, investi­ţiile regulate lunare pe fondurile cu volatilitate ridicată au adus randamente pozitive. Deci dacă ai fi investi regulat lunar cu toată acea volatilitate la final de an ai fi reuşit să înregistrezi câştiguri“, spune Alexandru Ilisie, director de investiţii la OTP Asset Management.

OTP Asset Management este un administrator de fonduri mutuale cu active de aproximativ 520 mil. lei şi cu un număr de aproape 15.000 de in­vesti­tori, despre care Alexandru Ilisie spune că jumătate sunt investitori care alocă periodic o sumă de bani.

„Aceste investiţii regulate din punctul meu de vedere sunt pretabile pentru fondurile sau pentru acţiunile care au volatilitate ridicată deoarece pe pe aceste acţiuni această volatilitate ridicată îţi oferă oportunitatea de a cumpăra la preţuri cât mai diferite“, spune el la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, 9 mai 2023. Ce fel de fonduri preferă aceşti investitori?

„Cele mai multe subscrieri sunt înspre fondurile de obligaţiuni dar deja observăm o mare parte a acestor investitori care se îndreaptă şi spre fondurile de acţiuni sau fondurile mixte“.

Despre randamentele pe fonduri, Alexandru Ilisie spune că anul acesta toate înregistrează evoluţii positive. Cât despre fondurile de obligaţiuni, cele care anul trecut au fost puternic lovite de scumpirile agresive din economie, anul aceasta acestea au recuperat integral scăderile, fiind pe plus raportat la 31 decembrie 2021. În emisiune, care poate fi urmărită pe zf.ro, youtube, facebook ZF şi spotify, a fost analizată şi structura de investiţii dar şi randamentele fondului OTP ComodisRO, care alocă în obligaţiuni corporative, titluri de stat, depozite bancare, pe termen scurt şi mediu. Fondul are 80 mil. lei active iar în ultimul an un randament de 4,24%.

 

Alte afirmaţii

► Activele noastre sunt la 520 mil. lei, în uşoară creştere faţă de începutul anului. Avem aproape 15.000 de investitori în toate fondurile. 50% din aceştia au înţeles importanţa investirii regulate în fondurile administrate de noi. Cred că acest trend se poate observa şi în piaţă.

► După ce anul trecut a fost un an dificil pentru toată clasele de active anul acesta s-a schimbat în sensul în care toate fondurile pe care le administrăm de la începutul anului înregistrează evoluţii pozitive.

► Dacă e să ne uităm dintre fondurile pe care le administrăm fondul de obligaţiuni denominat în lei a reuşit să recupereze toate scăderile din anul 2022, acesta fiind pe plus dacă e să ne raportăm la 31 decembrie 2021.

► Este posibil ca unii investitori să încerce să strângă lichidităţi pentru oferta Hidroelectrica şi din acest din acest motiv şi lichiditatea pe Bursa de Valori Bucureşti să fie scăzută în această perioadă

► Dar oricum dacă este să ne uităm la evoluţia procentuală a indicilor, aceasta de la începutul anului şi până în prezent este chiar bună mai ales că anul trecut indicii au înregistrat scăderi mici decât indicii de pe bursele internaţionale.​

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent