ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Alin Brendea, Prime Transaction: Utilităţile, impulsionate de cele mai recente rezultate financiare, cele din T3. Cred că sectorul va performa peste piaţă anul acesta

17.02.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Companiile de utilităţi de la BVB vor raporta rezultatele de anul trecut între 27 februarie şi 7 martie.

Deşi companiile de utilităţi listate la Bursa de la Bucureşti nu şi-au publicat momentan rezultatele financiare înregistrate anul trecut, evoluţiile din ultima perioadă indică aprecieri consistente, de exemplu de la 10,5% pentru Transelectrica (TEL) în ultima lună la 12% pentru Electrica (EL), potrivit datelor BVB.

„Este un sector care, prin prisma rezultatelor financiare aferente T3/2022, a primit un impuls pe profitabilitate. O parte mare din profit este cumva scriptic, în sensul că încă nu se regăseşte în numerar, s-au recunoscut costurile cu consumul tehnologic propriu, mult mai mari decât la stabilirea tarifelor“, spune Alin Brendea, director de operaţiuni al Prime Transaction.

„Rezultatele au normalizat un an care arăta foarte prost până în acel moment. Astfel, mă aştept ca sectorul de utilităţi să beneficieze în continuare din partea autorităţilor, ţinând cont de nevoia imensă de investiţii în zona energetică.“


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent