ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Dan-Antonio Bota, CFA, investitor la BVB: 40% din portofoliul meu pe acţiuni este pe piaţa AeRO, în companii precum Life is Hard, 2Performant

12.03.2024, 00:05 Autor: Liviu Popescu

Dan-Antonio Bota, CFA, investitor la Bursa de Valori Bucureşti, are un portofoliu pe acţiuni cu o expunere de 40% pe piaţa AeRO, la companii precum Life is Hard, 2Performant, iar restul la emitenţi de pe segmentul principal, ca OMV Petrom, Hidroelectrica, Antibiotice.

Pe AeRO, cele mai mari două expuneri ale investitorului sunt la 2Performant, respectiv 25% din expunerea pe această piaţă, şi Life Is Hard cu 15%. Despre ultima, Dan-Antoniu Bota, care are un portofoliu total pe acţiuni de 150.000 de euro, spune la ZF Deschiderea de Astăzi că a suplimentat săptămâna trecută luând în calcul raportarea financiară şi evaluarea companiei.

„Am adăugat Life is Hard în portofoliu la finalul săptămânii tre­cute. Compania a raportat un profit net de puţin peste 7 mil. lei la o capita­lizare de circa 70 mil. lei. Deci are un PER (raport între capitalizare şi profitul net – n. red.) de 10 şi o rată de creştere a profitului net de 100%. În pie­ţele de afară companiile se com­pară nu doar prin PER ci şi prin ra­portul PER la rata de creştere. Orice acţiune care are un astfel de multiplu sub 1 în afară este conside­rată o achi­ziţie bună. În cazul LIH la un PER de 10 împărţit la 100 în­seamnă un astfel de multiplu de 0,1“, spune investitorul în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 11 martie 2024.

Life is Hard (simbol bursier LIH) este o companie antreprenorială din sectorul IT&C, la care antreprenorul Cătălin Chiş are o deţinere de 30%, care se specializează în soluţii software şi IT pentru managementul vânzărilor, smart city, asigurări medical, dezvoltare software, aplicaţii mobile, soluţii cloud, dezvoltare web şi consultanţă IT&C. De la începutul anului 2024 acţiunile au plus 20% pe tranzacţii de 5,4 mil. lei.

Despre Antibiotice, investitorul spune că el consideră că este fairly valued (evaluată corect de investitori – n.red).”La 1,8 lei era overvalued”, consideră Bota. În prezent acţiunile ATB se tranzacţionează la 1,645 lei. Mai multe comentarii despre portofoliul de investiţii şi deţinerea de 5% din casa de brokeraj IFB Finwest

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent