ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Marcel Murgoci, Estinvest: Este posibil ca statul să ceară dividende suplimentare de la companiile aflate în subordine

11.01.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Investitorii vizează acţiunile care ar putea distribui dividende consistente din profitul pe 2023  Atenţia, îndreptată momentan pe şedinţa de mâine a BNR privind politica monetară.

Nevoia de bani a statului şi asumarea unei creşteri de 13% a veniturilor bugetului general consolidat în 2024 ar putea împinge autorităţile să crească nivelul de 50% de distribuire de dividende de către companiile din subordine, precum marile societăţi din sectorul energetic, adică Hidroelectrica (H2O), Romgaz (SNG) sau Nuclearelectrica (SNN), spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest.

„Acest sector energetic este dominat de societăţi deţinute majoritar de stat. Conform legii, cel puţin jumătate din profit trebuie să fie acordat sub formă de dividend acţionarilor. Având în vedere ce s-a întâmplat în anii anteriori, cât şi posibilitatea ca statul să aibă nevoie de bani anul acesta, procentul poate fi mai mare“, consideră brokerul.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent